061230_volvo

Hans-Olov Olsson slutar!

Hans-Olov Olsson slutar vid årskiftet sina uppdrag för Volvo och Ford, endast ett år efter hans nytillträdande inom Fordsfärens toppskikt.

Volvos nuvarande vd, Fredrik Arp, tillträdde för drygt ett år sedan efter Hans-Olov Olsson. Fords koncernledning med Bill Ford i spetsen placerade Olsson delvis i Detroit och gav honom två topptitlar inom Ford. Dels som Senior Vice President, dels som marknadschef för hela Fordgruppen.

Ersättare till Olssons styrelseplats inom Volvo Personvagnar blir nuvarande europachefen för Ford, 58-årige Lewis Booth, som fortsatt kommer att ansvara även för Premier Automotive Group. Vem som tar över Olssons position som marknadschef är inte beslutat.

Klart är att det stora åtstramningspaketet inom Ford börjar göra sig synligt. Inom den närmaste framtiden beräknas 75 000 Fordanställda få erbjudande om tidigare avgång, detta har Fordchefen Alan Mulally (tidigare Boeing) nyligen annonserat. 

Hans-Olov Olssons mångåriga kunnande från den svenska bilindustrin skattades högt hos Bill Ford & Co, men tydligen var skälen inte starka nog. Om det är den stora omstruktureringsplanen som för tillfället genomförs globalt inom Ford eller det enkla faktum att Hans-Olov Olsson fyller pensionsmogna 65 år i år som är anledningen till Olssons avslut är i dagsläget oklart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!