Här är den! Qatars första supersportbil

Qatars första supersportbil Elibreia Equvallas har precis visats upp på bilsalongen i samma land. Är det något som du vill ha på garageuppfarten?

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Supersportbilen som endast är en konceptbil har utvecklats av Elibriea Automotive i Qatar och Equvallas, som den kallas, väcker minst sagt en del uppmärksamhet.

Enligt de få uppgifter som finns om bilen drivs den av en mittmonterad V6:a från General Motors som levererar hela 800 hästkrafter, kraften skickas via en sexväxlad sekventiell låda till bakhjulen. Karossen ska vara tillverkad i kolfiber och totalvikten uppges vara drygt 900 kg.

Designmässigt är det svårt att jämföra med någon annan bil, men baken påminner en aning om Fords konceptbil GT90 från 1995.

Enligt företagets hemsida ska det gå att beställa bilen från och med mars i år och första leverans ska ske under december, men hur det blir med det återstår att se.

Foto: BaherAminJamil
Foto: BaherAminJamil

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr