Här är (en del av) nya Renault Clio

Renault släpper en så kallad teaserbild som ger en föraning om hur nästa generation Clio kommer se ut. Renaultchef: –Den kommer bli helt fantastiskt vacker.

Renault visade enligt bilsajten Carscoop upp bilden på sitt aktieägarmöte förra veckan, och nu har en beskuren version av bilden börjat cirkulera på bilbloggar. Nya Renault Clio förväntas bli märkets storsäljare och en bil man hoppas på för att vända den nedåtgående trend som fransk bilindustri drabbats av. 

 – Den kommer bli helt fantastiskt vacker. Jag har inte sett något från våra konkurrenter som kommit ut på senaste tiden som kommer ens nära hur vacker Clio IV är, sa Renaults PR- och kommunikationschef Stephen Norman till teknikensvarld.se i en tidigare intervju. 

 Nya Clio kommer lanseras med downsizade motorer både på bensin- och dieselfronten, det har dessutom ryktats om en kommande RS-modell. Inredningen kommer enligt obekräftade uppgifter bli mer påkostad än tidigare.

 Nya Renault Clio kommer att göra världspremiär i augusti, strax innan bilsalongen i Paris i september.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!