Här är finalisterna i Årets Bil 2014

Sju bilar har vaskats fram som finalister i Årets Bil 2014. Blir det en tysk eller amerikansk elbil, en tysk lyxbil eller en fransk golfklassare som kammar hem titeln? Vad tycker du?

I fjol var det konventionellt så det förslog, av det åtta finalisterna var det Volkswagen Golf som stod som slutsegrare i Årets Bil. I år är det tvärtom, bland de sju finalisterna till utmärkelsen Årets Bil 2014 finns två renodlade elbilar: BMW i3 och Tesla Model S.

 De två elbilarna får sällskap av tekniktunga och lyxiga Mercedes S-klass men även av de mer vardagliga och ekonomiskt överkomliga Citroën C4 Picasso, Mazda 3, Peugeot 308 och Skoda Octavia.

 Juryn, bestående av motorjournalister från 23 länder, har fram till mars på sig att bestämma vilken av de sju finalisterna som är bäst. Vinnaren kommer att presenteras i samband med bilsalongen i Genève i slutet av mars.

Bilarna som går vidare till final är följande:

BMW i3

Citroën C4 Picasso

Mazda 3

Mercedes S-klass

Peugeot 308

Skoda Octavia

Tesla Model S

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!