Här är Hyundais nya modell för Europa

Koreanska Hyundai har något stort på gång. En ny klassledare, enligt dem själva. Exakt vad vet vi ännu inte.

En endaste teaserbild har Hyundais europeiska pressavdelning skickat ut. Till bilden hör ett kort meddelande som säger att Hyundai inbjuder kunderna till att ”slå på stort” med nykomlingen som ska erbjuda ny design både exteriört och interiört, samt nya uppkopplings- och säkerhetsfunktioner som ska göra modellen till klassledare. Bilen tänker de visa upp på bilsalongen i Frankfurt i september.

Stora ord om något som vi alltså inte vet vad det är. Kanske är det en europeisk variant på nyligen presenterade kompaktsuven Venue – 403,6 centimeter lång – som Hyundai inte tänker sälja i Europa. Att döma av bilden handlar det mer om en crossoverliknande sak än en konventionell suv med mer upprätta linjer.

Det skulle kunna röra sig om ett europeiskt alternativ till nya modellen Venue som inte kommer till Europa.

Vad vi ser, på översta bilden, är en C- eller D-stolpe samt ett ”svävande” tak. Det är inte alls olikt Opel Astras bakre takstolpar, som du ser på bilden nedan.

Som du ser... inte helt olik designen hos Opel Astras C-stolpe.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!