Foto: Mazda

Här är Mazda MX-5 30th Anniversary Edition

Över en miljon exemplar har sålts av Mazdas roadster MX-5 sedan debuten 1989. Under salongen i Chicago täcks en jubileumsversion av modellen av – här är de första bilderna på bilen.

Att Mazda ska komma med en jubileumsmodell för att fira att roadstern MX-5 fyller 30 år har vi skrivit om tidigare. Mazda släppte den 10 januari en suddig bild samt informationen om att modellen ska avtäckas av under bilsalongen i Chicago – samma salong som urmodellen debuterade under 1989.

Foto: Mazda

Nu släpper man ordentliga bilder och lite mer information. 30th Anniversary Edition, som namnet lyder, kommer i den unika kulören Racing Orange, speciella aluminiumfälgar från Rays, Recaro-stolar, oranga bromsok runt om, Bilstein-dämpare (bara på de med manuell växellåda), utökad ljudanläggning och kompabilitet med Apple Car Play och Android Auto för vissa marknader. Ja, och så unika emblem då såklart.

Foto: Mazda

Både sufflett- och hardtop-versionen kommer i utförandet men endast i 3 000 exemplar. Bilderna visar bilen i USA-utförande.

Bilsalongen i Chicago håller öppet 7-18 februari.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!