070327_volvoS60

Här är nästa Volvo S60!

För en liten exklusiv utvald skara motorjournalister har Volvos designchef Steve Mattin berättat om sina nya planer för ”det nya Volvo”. Den stora överraskningen var Mattins avslöjande vision av nästa generations Volvo S60.

Nya Volvo V70 och XC70 visar på ryggraden inom Volvofamiljen, stora kombibilar kommer att fortsätta vara bästsäljare för Volvo. Men tvärtemot vad många trodde kommer den lite sportigare S60-modellen faktiskt att få en ersättare. Designchef Steve Mattin visade upp skisser på hur en kommande S60 skulle kunna te sig och förändringen är klar och tydlig – nästa generation Volvobilar kommer att bli betydligt personligare och mer självsäkra än dagens. Vi har låtit ta fram egna bilder av Mattins visioner för att illustrera Volvos framtid.

– Ansiktet är det första som möter dig när du träffar en ny människa. Du kan gilla personens ansikte eller inte, men likväl registrerar du och tar in informationen. Precis på samma sätt fungerar människan när hon ser en bil. Man tar in och minns det man sett, säger Steve Mattin.

Vad är då Volvos nya design-DNA? Tydligast är Mattins egna konceptbil XC60 Concept vars designspråk kommer att ligga till grund för flera nya Volvo-former. Frontgrillen på nya Volvo S60 kommer att accentueras ytterligare, huvens karaktäristiska diagonala V-form förstärks genom smala, avlånga positionsljus placerade i samma vinkel strax utanför grillens sidor. Det innebär att man ser att det är en Volvo man möter även i mörker. Samma effekt ger de kurviga bakljusen som följer de typiskt mjuka och kraftiga sidoskuldrorna.

Precis som på nya V70 och XC70 får S60 det breda, utspärrade Volvonamnet placerat centralt på bakluckans övre bakkant. 

Nya Volvo S60 beräknas vara klar för presentation någon gång under 2009 eller 2010.

En längre artikel samt preliminära uppgifter på motoralternativ hittar du i nummer 7/2007, som finns i butik nu.

Hög akter och stark kilform kännetecknar nya S60. Baklamporna löper längre in på bakluckan, texten Volvo görs tydligare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!