Här är påvens nya bil

Renault fångade upp påve Benedictus XVI:s miljöintresse och kunde i veckan presentera den katolska kyrkans överhuvud med en ny eldriven och utsläppsfri Renault Kangoo Z.E.

Det var under en liten ceremoni vid påvens sommarresidens som Renaults vd Carlos Ghosn kunde räcka över nycklarna till den nya påvemobilen. Påve Benedictus XVI har flertalet gånger talat varmt om vikten av att ta hand om miljön. 

 Detta har Renault tänkt uppmärksamma med sin eldrivna transportbil Kangoo Z.E.. Den miljömedvetna Renaulten kommer skjutsa runt högheten vid hans sommarresidens Castel Gandolfo i provinsen Roma i Italien. Och det lär bli ett par varv runt husen mellan laddningarna, Renault Kangoo Z.E. har en räckvidd på 170 kilometer.

 Bilen i fråga har modifierats med självmordsdörr och ett utfällbart steg för att underlätta insteget till påvestolen. Dörrarna har fått det påvliga sigillet dekalerat och inredningen har fått fyra lite lyxigare stolar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!