Här är Volkswagens kommande campare

Volkswagens bjässe till campingbil lockar till långresa men en produktionsklar version visas upp först när semestertiderna är förbi.

Camping hör semestertider till – där vi nu befinner oss. Till Caravan Salon i Düsseldorf, världens största mässa för husbilar och husvagnar, kommer Volkswagen visa upp sitt kommande hem på fyra hjul.

Nu visar man smakprov i form av skisser på bilen som ska baseras på modellen Crafter men hämta sin största inspiration från konceptet California XXL som presenterades förra året.

Bilen ska kunna väljas med tvåtonslack, liksom T6, och skickar med det en tydlig (nåja) signal bakåt i historieboken till den klassiska ”Folkabussen” som du kan se i galleriet nedan.

Invändigt ska den över sex meter långa bilen ha många praktiska lösningar, ljusa färger och naturligtvis höjt tak. Hur många finesser, som exempelvis det flexibla badrummet, som kommer i produktion från konceptet California XXL (se film nedan) får vi svaret på när semestertiderna är förbi för de flesta. Salongen i fråga har nämligen öppet 24 augusti till 2 september.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!