061004_kameror

Här fångas flest fortkörare

Sedan de nya hastighetskamerorna satts upp har tre särskilda kameror fångat 722 av 6 000 syndare. Expressen avslöjar i dag vilka kameror det är.

I dag finns 272 kameror aktiverade vid Sveriges vägar och vid årets slut ska det finnas 700 aktiverade kameror. Men de som finns gör redan nytta, speciellt tre stycken. Expressen har tagit del av en lista som visar vilka tre kameror som tagit flest fortkörare sedan 31 maj.

Bronsplatsen går till kameran på riksväg 50 mellan Askersund och Åsbro i Örebro, riktning mot Åsbro. Den har tagit 195 fortkörare.

Silvret tar kameran på riksväg 55 mellan Strängnäsbron och Hjulstabron i riktning mot den senare. Den har tagit 205 fortkörare.

Guldet går utan tvivel till superkameran som inte missar något. Med 322 bötfällda syndare tar kameran mellan Stora Hammaren och Lövhult på riksväg 23 lätt hem segern och den lär fortsätta plocka fortkörare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!