Här finns världens billigaste och dyraste drivmedel

Att drivmedelspriser skiljer sig världen över är inte direkt förvånande. Denna lista visar på skillnader uppåt drygt sexton kronor per liter.

Vi har en ny aktuell (2018) lista som du hittar här.

Det dagsaktuella snittpriset på drivmedel i Sverige är i cirka 14 kronor per liter för bensin respektive 12,9 kronor per liter för diesel. Det placerar oss visserligen högt på listan men absolut inte högst. Det globala snittpriset för bensin är cirka 9,40 kronor och 8,22 kronor för diesel.

De som betalar mest för sin bensin är invånarna i Hong Kong som får betala 16,72 kronor per liter, tätt följt av vårt grannland Norge som har ett snittpris på 16,57. På dieselsidan är det dock invånare i Storbritannien som får betala mest, cirka 15,62 kronor per liter, Hong Kong hamnar med 11,96 på en 19:e-plats. Sverige platsar inte ens på tio i topp-listan för bensin, men däremot på plats tio på dieselsidan.

Länder där det däremot är riktigt billigt att fylla upp full tank är Venezuela, Libyen och Saudi Arabien om du tankar bensin. Literpriset ligger där på mellan 13 öre och 1,33 kronor. Även dieselpriserna är lägst i de länderna med priser på mellan sju- och 89 öre.

Det skiljer alltså hela 16,59 kronor på literpriset för bensin mellan det billigaste och det dyraste landet, samt 15,55 på literpriset för diesel.

Nedan ser du de kompletta listorna över bensin och dieselpriser i världen.

Bensinpriser i världen:

Dieselpriser i världen

Observera att priserna på kartan är i danska kronor. Källa: Finans.dk

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!