Bensinmack Foto: Gmoto

Här tankar du billigast – och dyrast

Prisjämförelsesajten Pricerunner har sammanställt en lista över bensinpriset i 32 storstäder världen över. I Dubai tankar du i särklass billigast. I andra änden av listan hittar vi...

I Sverige gnäller vi över högt pris på bensin och diesel. Absolut har vi betalar mycket per liter, men vi är inte de som får öppna plånboken mest. Enligt prisjämförelsesajten Pricerunners studie har Stockholm ”endast” sjunde hösta literpriset på bensin, sett till de 32 städer världen över som ingår i studien. 14,18 kronor per liter får de som tankar i Stockholm betala. Bensinskatt, miljöskatt och moms utgör 8,34 kronor (58,8 procent) av literpriset. Själva bensinen kostar alltså endast 5,84 kronor per liter.

Dyrast är bensinen i vårt grannland Norge. I Oslo kostar en liter bensin inte mindre än 16,08 kronor. Även Amsterdam och Rom ligger högt i pris. I Helsingfors ligger priset över svensk nivå, men endast med fem öre.

I särklass billigast är bensinen i Dubai. 3,07 kronor per liter betalar de där nere. Även i Moskva och San Francisco är bensinen billig, trots att den är mer än dubbelt så dyr där än i Dubai.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!