090715-moore-volvo

Helgonet kör fortfarande Volvo

Ända sedan det första avsnittet av ”Helgonet” spelades in har Sir Roger Moore ägt många Volvo-bilar. Den senaste i raden är en ny silverfärgad C70. Det hela började dock av en slump.

 Huvudrollsinnehavaren i en av Englands mest populära TV-serier i början av 60-talet har ett nära förhållande till Volvo. Det hela börjar dock med en inte så smickrande historia för Volvo. När serien startade 1962 fick den unge skådespelaren Roger Moore chansen att spela huvudrollen som Simon Templar. Templar skulle naturligtvis köra en sportig och läcker bil i serien. Alla de engelska biltillverkarna tillfrågades men ingen ville bidra med en bil till den nya serien. Lösningen kom när produktionsledaren Johnny Goodmans vän som var trafikpolis tipsade om en ny och fräck bil han hade sett på gatorna. Roger Moore skickades till en Volvo-återförsäljare och sedan dess körde Helgonet en vit P1800.

Bilen fick fortsatt förtroende hela serien igenom och var även Roger Moores privata bil under många år. Sedan dess har Volvo-bilarna kommit och gått. Den senaste är en silverfärgad C70 som levererades till Moores sommarhus i Monaco. Han uppges dessutom vara intresserad av att byta ut sin XC90 mot en XC60. För ett antal år sedan var Sir Roger Moore med sin fru Christina i Sverige för att lotta ut en P1800 i Bingolotto. På vägen till TV-studion rammades de i sidan av bilen. De klev oskadda ur bilen och Moore konstaterade ”Thank God it was a Volvo”.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!