070109_cadillac_cts Foto: .

Helt ny CTS från Cadillac

Det här är modellen som enligt de själva, ska ta Cadillac till en helt ny nivå inom lyxbilar. Andra generationen CTS är här.

Första generationen som kom 2002 har nu gjort sig färdig för pensionering i slutet på 2007 då en helt ny modell kommer. Nya CTS ska vara bra mycket lyxigare än nuvarande generation, inredningen är handtillverkad av endast naturmaterial. Utsidan är Cadillac-lik med sina vertikala frontlyktor, rutad grill och lite kantiga design. På presskonferensen betonades betydelsen av små detaljer på en lyxbil och menade att hela CTS bygger på dem. Bilen vänder sig enligt utvecklarna till ”personer som ser och uppskattar de små skillnaderna”. 

Bilen drivs av en nyutvecklad direktinsprutad 3,6-liters V6, den utvecklar 300 hästkrafter och 366 newtonmeter i vrid. Det tillsammans med fyrhjulsdrift och samma 6-växlade automatlåda som sitter i STS-V, exakt styrrespons och nästan 50/50 i viktfördelning ger en enligt Cadillac, mycket körglad bil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!