Helt ny Hyundaimodell redan nästa år!

Hyundai meddelade i går att det kommer en helt ny modell 2007. Det är en så kallad Crossover i mellanklasstorlek och den kommer att heta Veracruz.

Veracruz är ett mexikanskt namn som är ett samlingsord för den mexikanska golfen. Ett mycket vackert landskap med storslagna kustlinjer. Kanske är det den beskrivningen som Hyundai är ute efter till den nya bilen, vi vet inte eftersom det inte finns några bilder än så länge men vi antar att det är så.

Veracruz blir den nionde bilen i Hyundais modellprogram 2007 och för att ge en liten hint om vad det är för bil säger Hyundai att den är något större än Honda Element och har lika mycket lastutrymme som Mercedes GL.

Det kommer att finnas en tredje stolsrad längst bak i bilen men den stoppas enkelt ner i golvet och lämnar lastutrymme när den inte behövs.

Under huven kommer det att finnas en 3,8-liters V6 och till den en sexväxlad automatlåda och fyrhjulsdrift kommer att finnas som tillval. 

Hyundai Veracruz kommer att tävla mot främst Honda Pilot och Nissan Murano. Till en början kommer den bara till Nordamerika men vid intresse kan den säkert plockas över till Europa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!