Helt nya Audi Q7 avslöjad

Nu har de första bilderna på helt nya andra generationens Audi Q7 läckt ut. Skarpare linjer och hybriddrivlina.

Nya Audi Q7 är numera officiellt presenterad. Alla fakta och bilder hittar du här.

Tio år efter första generationen av Audis jättesuv Q7 introducerades kommer nu de första bilderna på den helt nya ersättaren. Nya Q7 är tänkt att premiärvisas på bilsalongen i Detroit i januari, men redan nu har bilder som troligtvis är äkta läckt ut.

Det nya vassare utseendet påminner en hel del om det vi redan sett på ansiktslyfta Q3. Tack vare slankare linjer upplevs Q7 inte lika knubbig som föregångaren, men i det stora hela är utseendet inte så olik utgående modell. Den sexkantiga grillen är mer framträdande och flankeras av xenon-stålkastare och LED-varselljus.

I kupén är det inte lika rörigt som tidigare och likt nya Audi TT har nya Q7 en helt digital instrumentering som kan anpassas efter förarens önskemål. Luftutblåsen som sträcker sig längs hela instrumentbrädan påminner en hel del om de i nya Volkswagen Passat. Framför växelväljaren kan vi se en stor pekplatta som bland annat används för att styra den stora infotainmentskärmen på instrumentbrädan.

Största skillnaden från utgående modell gömmer sig dock under skalet då nya Q7 bygger på MLB Evo-plattformen som uppskattas vara omkring 360 kilo lättare. V6 och V8-motorerna från nuvarande modell väntas även sitta under huven på nya andra generationen. Vi kan dock förvänta oss att Audi har gjort en del justeringar för att sänka förbrukningen och koldioxidutsläppen. Längre fram kommer det troligtvis även att lanseras en SQ7 som förmodligen kommer att liknande drivlina som i RS5 TDI, alltså 3,0-liters V6 diesel med dubbelturbo och elektronisk turbo.

Nya Q7 kommer även att erbjudas som e-tron-version med en 3,0-liters dieselsexa som får hjälp av en elmotor.

Nya Audi Q7 är numera officiellt presenterad. Alla fakta och bilder hittar du här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!