Hennessey Venom GT Spyder tappar taket

Specialbiltillverkaren Hennessey tillverkar allt som oftast trimkit till sinnessjukt snabba Cadillacs. Nu har man även satt kapsågen i sin supersportbil Venom GT och fått Venom GT Spyder.

Det senaste tillskottet till Hennesseys modellflora av omdöpta och trimmade muskelbilar heter Venom GT Spyder, som har blivit precis vad namnet antyder, en cabriolet som följer upp Venom GT.

 Historien bakom Hennessey Venom GT började som ett skämt. På Hennesseys fabrik i Texas skämtade man lite lätt om att stoppa ner den biturboladdade V10-motorn från sin 1 000 hästar starka Hennessey Venom 1 000 Twin Turbo (Dodge Viper) i en Lotus Elise. Kaffet satte sig i vrångstrupen i samma stund som de första ritningarna skådade ljuset och en amerikansk supersportbil var född. 

 – Då tänkte jag för mig själv, vi kan bygga den här bilen med över 1 000 hästkrafter och en vikt långt under 3 000 pounds (1 360 kilo, reds anm), säger grundaren John Hennessy på hemsidan.

 Taket på coupén Venom GT har råkat ut för vinkelslipsdöden till 2013 års Venom-serie, som begåvas med fem exemplar av Venom GT Spyder. Priset för bilarna hamnar på 1,1 miljon dollar, motsvarande 7,4 miljoner kronor. 

 Med en så högt lagd prislapp för den extremt motorstarka bilen är man möjligtvis mån om att veta accelerationssiffrorna, men allt Hennessy berättar är att 0-100 går på 2,5 sekunder. Toppfarten uppges till 440 teoretiska kilometer i timmen, vilket med tanke på effektsiffrorna och den aerodynamiska karossen möjligtvis är troligt men inte bekräftat.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!