070704-mazda-2-mps

Het Mazda 2 MPS på gång

Presentationen av nya Mazda 2 har knappt hunnit avslutas. Men redan ryktas det om att den lilla bilen från Mazda dyker upp som het MPS-version under nästa år.

MPS-versionerna av Mazda 3 och Mazda 6 känner de flesta till vid det här laget. Sportiga och relativt kvicka versioner av biltillverkarens två mest sålda modeller.

Enligt japanska bilspioner finns nu också en Mazda 2 MPS bakom stängda dörrar i Hiroshima i Japan. När Mazda 2 MPS lanserar under 2008 kommer den att ha en tvåliters turboladdad DISI-motor på 230 hästkrafter och 314 Newtonmeter som driver framhjulen via en sexväxlad tätstegad växellåda.

Denna ”värstingbil” kommer med all sannolikhet att ha en sportigare exteriör jämfört med originalbilen. Det innebär bland annat sänkt kaross, lättmetallfälgar i modell större och lågprofildäck.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!