Foto: Volvo Cars

Ända sedan starten hade bakhjulsdrift varit en självklarhet. Nu är det tvärtom – Volvo förknippas med framhjulsdrift och trygga vägegenskaper. Det första steget mot detta markanta ideologiskifte togs den 15 oktober 1985 då Volvo visade den första bilden på en standardbil med framhjulsdrift. Bilen på bilden var 480 ES och den blev startskottet för en ny teknisk era som fortsätter än i dag.

Nästan ända fram till dess bilen var färdig för att lanseras satt grillen ovanför stötfångaren. Av en ren slump, då en 360-grill råkade ställas mot nosen på 480, upptäckte man att grillen med Volvo-bandet skulle placeras under stötfångaren. Foto: Volvo Cars

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!