Hjälp oss att hitta de roligaste bilnamnen

Amerikanska tidskriften Forbes har i en artikel plockat fram de bästa, roligaste och konstigaste bilnamnen och hittat några riktiga godbitar. Vi tänkte göra samma sak, men behöver lite hjälp från er läsare.

Att ge produkter ett häftigt namn för att få det att verka mer premium är ett klassiskt drag som använts inom de flesta branscher. Ta till exempel hamburgerkedjan McDonalds. I flera europeiska länder, bland annat Frankrike, har flera av burgarna ordet Royal i namnet, det är engelska (och franska) för kunglig. Fransmännen förklarar det med att brödet faktiskt ser ut som en kungakrona. Allvarligt, det är en hamburgare vi pratar om.

Precis så inleder Forbes artikeln om namnen och hänvisar sedan till bilbranschen och deras liknande försök.

Det absolut roligaste namnet sett ur en amerikans ögon måste vara Honda Life Dunk. Kanske inte särskilt mycket premium men det är ett namn som helt klart drar på smilbanden, man blir glad av att höra det.

Det bästa namnet tillhör ett italienskt monster, nämligen Lamborghini Diablo. Alla vet vad Diablo betyder, det låter coolt och passar bilen som en handske.

Ford har också ett av de bästa namnen. Explorer betyder upptäckare och ger man en bil med terrängegenskaper det namnet så är det en väldigt tydlig signal att den faktiskt kan ge sig ut i terrängen och klara sig ganska bra.

En kul tanke som Forbes hade var just det här om premium. Billiga bilar får häftiga namn för att få en premiumimage. Men de riktiga premiumbilarna har inte namn, de har bokstavs och sifferkombinationer. Ta bara BMW, Mercedes, Lexus, Infiniti, Acura, Hummer och även Volvo nämns i det sammanhanget. Alla har bara olika serier och inga namn på sina bilar. Okej, Mercedes har Vito och Sprinter men de är inte riktigt premium heller.

Så vilka namn tycker Teknikens Världs läsare är bäst, roligast, dummast och fulast? Vi på redaktionen tidigare mer eller mindre utnämnt kinesiska Roewe till vinnare i dummast och roligast men vem vet, våra uppmärksamma läsare kan kanske toppa det.

Honda Sverige tycker utan tvekan att deras Japanska ägare hade det konstigaste, för att inte säga dummaste förslaget någonsin när de presenterade Honda Fitta. Den fick senare heta Honda Jazz i Europa och Honda Fit i USA och Japan.

Skriv ditt förslag här i kommentarerna så kan vi alla få oss ett gott skratt så här innan jul.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!