090223-rädda-saab

Hjälp till att rädda Saab!

Sedan 60 timmar finns det en sajt, rescue-saab.com, tillgänglig där alla Saab-entusiaster kan registrera sig för att visa sitt stöd för Saab. Man kan även betala en avgift och bli aktieägare i Saab Automobile den dagen rekonstruktionen är genomförd. Nästan 3 000 Saab-fantaster har registrerat sig hittills.

Den 19 februari, dagen innan en rekonstruktion av Saab Automobile beviljades, registrerade tyska Saab-entusiasten, likaså Dresdens lokala Saab-handlare, Tobias Kaboth, domänen rescue-saab.com. För, i skrivande stund, 59 timmar sedan gick sajten upp live och ger den som har ett stort Saab-hjärta möjlighet att registrera sig för att visa sitt stöd för Saab. Den som önskar kan också betala en medlemsavgift på mellan 50 och 500 euro. Pengarna från medlemsavgifterna ska sedan gå till att köpa aktier i Saab Automobile den dagen då rekonstruktionen av företaget har genomförts. Just nu finns det 2 759 registrerade medlemmar på sajten, många av dem svenskar, och det ökar hela tiden. Ju fler betalande medlemmar, desto större aktieinnehav.

Anledningen till att de tre eldsjälarna Tobias Kaboth, Michael Hesse och Carsten Seifert (från vänster till höger på bilden ovan) drog igång räddningskampanjen beskriver de som följer:

”Personer som äger en Saab är inte bara stamkunder eller fordonsägare. Saabförare är speciella. De är entusiaster och individualister. De är visionärer och beslutsfattare.

Och det behövs människor som dessa för att omvandla en idé, som föddes under nuvarande tuffa tid, till verklighet: att rädda sitt älskade Saab och låta det överleva även i framtiden.”

Michael Hesse förtydligar:

”Vi kommer inte att sitta och titta på när vårt älskade varumärke faller: Vi älskar Saab – Vi kommer att rädda Saab!”

Skulle deras idé falla och de insamlade pengarna inte räcka för att köpa Saabaktier så får alla medlemmar som betalt sina pengar tillbaka.

Har du ett hjärta som bankar för Saab? Besök då sajten, länk finner du nedan.

Extern länk

rescue-saab.com

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!