081106-caterham-webb-bil

Hjälp till att utveckla ny Caterham

Du kan vara med och utveckla Caterhams nya bil. Faktum är att vi alla kan dra vårt strå till stacken. Caterham vänder sig nämligen till bilintresserade från hela världen som vill vara med och utveckla en ny Caterham-modell. Allt ska ske genom diskussioner på en hemsida.

Det är minst sagt ett nytt grepp Caterham tar till. Företaget som bygger sin verksamhet på de körglada 7-modellerna vänder sig nu till cybervärlden inför utvecklingen av sin nya modell. Projektet som drivs i samarbete med företaget Splitwheel beskrivs som ett banbrytande tillvägagångssätt för att designa och konstruera en ny bil. Tanken är att alla som vill ska kunna bidra med sina idéer. På Splitwheel.com kan vem som helst registrera sig och hjälpa till i arbetet med den nya modellen från Caterham. Man behöver inte vara ingenjör eller ens kunna köra en bil. Allt som behövs är ett bilintresse. 

På hemsidan kan motorintresserade lägga upp sina idéer och förslag på hur den nya bilen ska se ut. Ska den vara bakhjulsdriven, mittmotoriserad eller kanske drivas av el eller vätgas? Allt ska bestämmas av de som registrerar sig. Hemsidan ska innehålla allt från artiklar, bloggar och forum till en wikipedia-inspirerad funktion som ska samla nödvändig information. Caterham föreställer sig ett slags webb-baserat community som tillsammans ska utveckla en helt ny bilmodell. Kanske viktigast av allt är ändå röstningssystemet som i slutänden avgör hur bilen konstrueras. Enligt Caterham finns det väldigt få uppdragna linjer för den nya bilen, men de skulle gärna se att den får en miljöprägel. Caterham ska utforska alternativ som hybriddrift eller en helt elektrisk lösning.

Projektet ska dra igång i januari nästa år, men redan nu kan man gå in på hemsidan och registrera sig. Om allt går som det ska hoppas Caterham kunna ta fram en prototyp som slutligen ska bli en färdig bil senast 2011.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!