100805-hmc-hidalgo

HMC Hidalgo – klassiska linjer med AMG-muskler

Känns din Mercedes SLK 55 AMG lite för tråkig? Plocka då bort Mercedes-karossen och släng på en Bugatti-liknande från HMC i stället.

 Den lilla och okända schweiziska biltillverkaren Helvetic Motor Company (HMC) visar nu sitt senaste verk. HMC Hidalgo må se ut som en sportbil från förkrigstiden men det är en helt ny bil med modern teknik under skalet. Faktum är att det är väldigt kompetent teknik under skalet. HMC har lånat chassi och drivlina från Mercedes SLK 55 AMG och satt på en kaross som för tankarna till 1930-talets Bugatti Type 57 Atlantic.

HMC har klokt nog valt att låta drivlinan vara som den är. Det betyder att det är en V8 på 5,5 liter, 560 hästkrafter och 510 newtonmeter som sitter under den långa huven. Det ska räcka för att skicka iväg Hidalgon från 0 till 100 km/h på endast 3,4 sekunder och nå en toppfart på 250 km/h. SLK 55 AMG har ett för biltypen ovanligt mjukt inställt chassi men det räcker inte för HMC. Fjädringen har ställts in för högst komfort för att matcha designen.

HMC planerar endast att bygga sex exemplar av Hidalgo och prislappen är satt till… trumvirvel… 4,1 miljoner kronor!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr