Holden VF SS V Redline Ute är snabbaste pickupen på Nürburgring

Världens snabbaste kurvkramare när det gäller Nürburgring och pickuper kommer inte helt oväntat från Australien. Med en tid på 8 minuter och 19 sekunder har Holden satt ett nytt rekord på Nürburgring. Se rekordvarvet här!

General Motors australiska arm, eller ”thunder from down under” som Holden ofta kallas, har återigen gjort skäl för sitt namn. Hästkraftstinna bilar med flak är ett försvinnande litet segment på den svenska bilmarknaden men i outbacken är det detta som gäller.

 Holdens senaste tillskott till segmentet heter VF SS V Redline Ute och drivs av en V8 på 6,0 liter, 354 hästkrafter och 517 newtonmeter. Holden skickade den och sin förste testförare tillika Vehicle Dynamics Engineer Rob Trubiani hela vägen till Nürburgring i Tyskland för att sätta nytt varvrekord för pickuper.

 Trubiani lyckades köra ett varv på 8:19:47 minuter, nytt rekord för en pickup på Ringen. Eftersom VF Ute klassas som en lätt transportbil i Australien vill Holden även lägga beslag på rekordet för transportbilar på Nürburgring.

 Holden filmade förstås hela händelsen och rekordvarvet kan du se i den översta videon nedan, där Rob Trubiani för övrigt mycket trevligt och pedagogiskt guidar genom alla partier. I de tre övriga klippen berättar Holden om bilen, föraren och banan. Även dessa är mycket sevärda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet