101023-honda återkallar

Honda återkallar halv miljon bilar av samma anledning som Toyota

Nu har även Honda gått ut med information att de ska återkalla bilar på grund av problem med bromsvätskan. Detta ett dygn efter att Toyota annonserat om samma typ av återkallelse.

I Toyotas fall handlar det om 1,53 miljoner bilar, i Hondas om 471 820 bilar och då främst av mpv-modellen Odyssey som säljs i Nordamerika. Precis som Toyota berättade häromdagen är det huvudbromscylinderns tätande packningar som kan ta stryk om bromsvätskan innehåller för lite smörjande polymertillsats. Om så är fallet torkar gummipackningen och tappar sin tätande förmåga och därmed kan bromsvätska läcka ut vilket kan leda till sämre bromsverkan.

Vid återkallelse till verkstad byts gummipackningen ut till en ny bättre. Gummipackningen är tillverkad hos företaget japanska Advics fabrik i USA, en packning som levereras till både Hondas och Toyotas bilar.

De Honda-modeller som berörs av återkallelsen är alltså Odyssey av årsmodell 2005-2007 samt Acura RL (mer känd som Honda Legend hos oss).

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!