060109_honda Foto: Honda

Honda Civic årets bil i Nordamerika

Nya Honda Civic utsågs igår söndag, till årets bil i Nordamerika på Detroitsalongen som var värd för "North American Car and Truck awards". Honda vann även årets lastbil med pick-upen Ridgeline.

Under söndagen presenterades årets bil 2005 i Nordamerika på Detroitsalongen. I konkurrens med Ford Fusion och Pontiac Solstice var det nya Honda Civic som tog priset. 490 poäng fördelades på de tre finalisterna, Civic fick 244 av dessa.

Honda vann även lastbilspriset med sin Ridgeline pick-up. Även lastbilarna hade 490 poäng uppdelade på sig varav Ridgeline fick 296. De övriga poängen gick till suvarna Ford Explorer och Nissan Xterra.

Det är första gången Honda vinner årets bil i Nordamerika, och då passade de på att vinna bägge klasserna. De har tidigare varit en av de tre finalisterna, 2001 med Insight Hybrid och 2003 med lastbilen Element. 2001 vann Hondas lyxmärke Acura lastbilsklassen med Acura MDX SUV.

Teknikens Världs Hans Hedberg provkörde nya Civic i nummer 26/05 och han gillade framförallt japanernas "skönt provokativa design".

Nya Honda Civic kommer till Sverige under februari 2006.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!