Honda Civic Kombi

Honda Civic kombi gör comeback

När dörrarna öppnas till årets bilsalong i Genève kommer det bjudas på två nyheter, i konceptform, från Honda. Den ena är NSX, som vi redan har sett. Den andra är nya Civic i kombitappning.

Minns ni att Honda Civic fanns som kombi för sisådär femton år sedan? Aerodeck, som den minnesgode kommer ihåg att den kallades, är kanske inte en vanlig syn på våra vägar i dag (var den ens det som ny?) – men trots det kommer nu karosstypen att göra en comeback.

Det är på bilsalongen i Genève som Honda kommer att visa upp en ny Honda Civic i kombitappning, som konceptbil. Men Honda hymlar inte om att Civic kommer att komma i en serieproducerad kombiversion, vars design hamnar nära konceptet. Produktionen lär förläggas till Storbritannien.

I Hondas monter kommer också nya NSX att stå i konceptversion. Den har vi redan sett på bilsalongen i Detroit, men med märket från Hondas lyxbilsdivision Acura i fronten.

Några bilder på nya Civic kombi har inte Honda släppt än, men väl en skiss som du ser ovan. Riktiga bilder, och mer info, lär dyka upp närmare bilsalongen. Frågan vi ställer oss är ifall nu, när Honda låtit återuppliva Civic i kombiversion, om man också planerar en minibussvariant, lik 1980-talets Civic Shuttle? Vad tror ni?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!