Foto: © Paul Harmer Photography Ltd

Honda Civic Tourer smygvisas – får adaptiv fjädring

I höst kommer Honda Civic i kombiutförande och nu släpper Honda egna spionbilder på Civic Tourer. De berättar dessutom att kombin blir först med vad de kallar Adaptive Damper System.

Konceptversionen av Honda Civic Tourer har väckt stor uppmärksamhet med sina sportiga former och nu dröjer det inte länge innan kombiversionen av Civic visas i produktionsfärdigt skick. Premiären går av stapeln på Frankfurtsalongen i september och tidigt nästa år är det säljstart.

 För att höja intresset och förväntningarna lite extra har Honda släppt en serie bilder som visar Civic Tourer med kraftig maskering men trots alla klistermärken tycker vi oss kunna se att konceptformerna består. Honda passar också på att berätta om Adaptive Damper System för bakvagnen – vilket Honda framhåller som en världspremiär. Honda har utvecklat systemet för att ”förbättra stabilitet och komfort under olika last- och körförhållanden.” Som synes av bilderna kan bakvagnens fjädring ställas in i tre lägen: Comfort, Normal och Dynamic.

 Honda Civic Tourer kommer att kastas rakt in i det getingbo som består av golfklassens kombibilar. Den lär dock inte bli lika storlastande som nya Golf Sportscombi, Seat Leon ST och Skoda Octavia Combi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!