Honda Civic Type R Concept

Honda Civic Type R Concept – första bilden

Honda har skickat ut första bilden som föreställer nya Civic Type R i konceptutförande. ”En racerbil för gatan”, kallar Hondas designteam kommande sportkärran.

Teknikens Värld har redan varit i Japan och provkört nya Honda Civic Type R. Daniel Frodin var mäkta imponerad över kraften i turbomotorn och Hondas löfte om att bli snabbast på Nürburgring låter absolut inte taget ur luften.

Nya Honda Civic Type R får vi tyvärr inte se i år, utan det är först nästa år som Hondas ingenjörer har filat färdigt på sitt nya knallskott. Lång tid av väntan har vi alltså framför oss, men som tur är så lindrar Honda lite av vårt sug i samband med Genèvesalongen i början av mars. Honda ställer nämligen ut Civic Type R Concept som visar vad vi har att vänta oss, åtminstone i designväg. Visst ser det lite halvtypiskt konceptaktigt ut men ändå inte helt osannolikt den färdiga Type R-bilen som fullt normalt ska sticka ut från mängden. Det minst sannolika som vi ser på konceptbilen i dag skulle vara bakljusens integration med den maffiga bakvingen.

 Tänk dig denna bil med en helt ny tvåliters turbopuffra under huven. Dessutom enligt Honda med över 280 hästkrafter. Lär sätta skräck i många konkurrenter, inte minst favoriten Renault Megane RS.

På Genèvesalongen om ett par veckor får vi all information om konceptbilen och förhoppningsvis också lite mer precisa uppgifter om riktiga Civic Type R. Tills dess kan du luta dig bak och avnjuta vår provkörning av just nya Civic Type R och titta på bilderna från provkörningen nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!