Honda Concept D – Crosstour redan reinkarnerad?

För den kinesiska marknaden visar Honda upp en konceptversion av en kommande suv som i vissa aspekter är kusligt lik utskällda och nedlagda Crosstour.

I början av månaden gick Honda ut och berättade att Crosstour sålt sämre än förväntat och att man därför lägger ned modellen som fått utstå en hel del spott och spe under årens lopp.

Men nu ser det ut som att Honda glömt Crosstours öde, för på bilsalongen i Shanghai, som avslutas i dag, visar de upp konceptbilen Concept D med karossformer som starkt påminner om just Crosstour. Kanske något mer rakryggad, men inte med mycket marginal.

Om Crosstour ansågs vara slätstruken i utförandet kan inte Concept D beskyllas för detsamma. Den stora och gladlynta fronten har lysdiodslingor som omgärdar både LED-strålkastarna och grillens nedre regioner som flankeras av två stora luftintag.

Skärmarna är rejält utlagda, likaså tröskellådorna och dörrarnas nederkanter. Dörrhandtagen är minimala, precis som ytterbackspeglarna som i själva verket är kameror. Fälgarna är allt annat än minimala då de mäter 21 tum och är skodda med 285 millimeter breda sulor i 45-profil.

Baktill möts man av en stor takvinge som täcker övre delen av den sluttande rutan, C-formade bakljus fulla med lysdioder och luftutsläpp som till formerna känns igen från luftintagen i fronten.

Avsaknaden av avgasrör och de båda luftutsläppen baktill skvallrar om att Concept D förmodligen är en elektriskt driven bil. Men vi vet inte eftersom Honda inte säger något om drivlinan.

Det enda de egentligen avslöjar är att Concept D är en förhandsvisning av en ny suv exklusivt för den kinesiska marknaden, en suv som ska tilltala bilköparna som har lite tjockare plånböcker.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!