Honda Concept M

Honda Concept M – en grill med hjul och ratt

Konceptbilarna är svårräknade på bilsalongen i Shanghai, så många är de. En av alla är Honda Concept M som vi vågar utropa till bilen med salongens kaxigaste grill.

Om Audi var först med grillar (nej, ingen sådan du har i trädgården) av gigantiska mått låter vi vara osagt, men det har i alla fall under de tio senaste åren blivit en trend ute bland biltillverkarna. Den ena grillen större än den andra.

 Om grillen på Hondas konceptbil Concept M är störst av dem alla kan vi inte svära på, men vi kan nog garantera att den är störst på bilsalongen i Shanghai som just nu är öppen för besökare.

 Grillen är så stor, bred och hög att man skulle bli rädd om den dyker upp i backspegeln.

 Nog om grillen nu. Concept M visar upp vad Honda tänker sig i MPV-väg för den kinesiska marknaden från och med nästa år. Med Concept M vill den japanska biltillverkaren förändra kinesiska familjers inställning till familjebilar. Som det ser ut i dag är det nästan uteslutande kommersiella fordon som köps in för att brukas som familjebilar.

 Honda bjuder inte på så mycket fakta i dagsläget men berättar att man siktat på att skapa en rymlig MPV utan att ta udden av de traditionella personbilsegenskaperna. Dessutom ska den vara rolig att köra.

 Än så länge är det alltså bara ett koncept men storskalig serietillverkning är planerad till 2014.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!