Honda Crosstour säljer dåligt – läggs ned

Utskällda Honda Crosstour säljer inte som förväntat, därför läggs modellen ned i och med utgången av innevarande årsmodell.

Honda Crosstour, från början kallad Accord Crosstour, presenterades i början av hösten 2009. Få bilar har blivit så utskällda på teknikensvarld.se, varken tidigare eller senare. Utseendet gick inte hem hos flertalet av er besökare. Även utanför teknikensvarld.se blev Crosstours former omdiskuterade, så pass att Honda kände sig tvungna att bemöta den negativa kritiken. På Facebook höll de ett sorts försvarstal och lade upp fler bilder som skulle framhäva modellen i bättre dager.

Men det hjälpte föga. Honda meddelade i går att försäljningen av Crosstour går trögt och att man därför beslutat sig för att lägga ned modellen när modellår 2015 är över. I stället tror de att nya crossovern HR-V kommer att spela en mer betydande roll, vilket vi också tror.

Crosstour går alltså samma väg som syskonbilen Accord som även den försvinner ur Hondas modellprogram under 2015. Accord kommer inte att komma tillbaka som modell och Honda kommer inte att återkomma till mellanklassegmentet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!