070712-honda-crx-hybrid

Honda CRX återuppstår – som hybrid

Hondas lilla sportcoupé återuppstår om fyra år enligt färska uppgifter. I stället för en liten gasglad bensinmotor som förr i tiden, så kommer Honda CRX att ha en hybridmotor under huven.

Länge har Honda sagt att en ny CRX inte är aktuell. Men den japanska biltillverkaren har nu mjuknat efter påtryckningar och säger att en ny version dyker upp under 2011. Från början var det meningen att nya modellen skulle se dagens ljus redan 2009, men det finns en tanke bakom den senarelagda lanseringen. Honda har nämligen tänkt att CRX ska släppas med hybridmotor i stället för en liten vanlig bensinare. Att hybridmodellen får använda klassiska modellbeteckningen CRX betyder förhoppningsvis att bilen blir både kör- och gasglad, trots vad som finns under huven.

På Genèvesalongen tidigare i år visade Honda upp sitt ”Small Hybrid Sports Concept” men enligt Honda har den ingenting med nya CRX att göra. Lika lite som ”REMIX Concept” som visades på bilsalongen i Los Angeles.

Honda CRX i kommande upplaga kan man få en förhandstitt på under bilsalongen i Tokyo i oktober.

Small Hybrid Sports Concept

REMIX Concept

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!