071025-honda-fcx-cr-z

Honda FCX och CR-Z snart i produktion

Honda-chefen Takeo Fukui bekräftade i går på Tokyosalongen att bränslecellsbilen FCX och hybridsportbilen CR-Z Concept blir verklighet om ett respektive två år.

Bränslecellsbilen Honda FCX, som Teknikens Värld var och provkörde på Gotland i somras, ska ställas ut i produktionsfärdigt skick på bilsalongen i Los Angeles nästa månad. Detta enligt Takeo Fukui, chef för Honda, när han talade vid Tokyosalongen i går. Försäljningen av bilen kommer att sätta igång i USA och Japan någon gång under 2008. När den kommer till Europa är okänt, men enligt tidigare uppgifter blir det bra många år senare.

Honda CR-Z Concept är en annan bil som den japanska biltillverkaren visar upp i Tokyo. Denna lättviktiga sportbil får sin kraft från en el/bensindriven hybridmotor. Den kan ses som en uppföljare på klassiska CRX. Enligt Takeo Fukui kommer en produktionsfärdig version av CR-Z Concept att finnas till försäljning under 2009 tillsammans med en, som Honda kallar det, global hybridfamiljebil.

Honda satsar med andra ord på miljövänliga alternativ på bred front.

Fotnot: På bilden ovan är det Honda CR-Z Concept överst och FCX underst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!