100826-honda-jazz-hybrid

Honda Jazz Hybrid visas i Paris

Hybridkampen fortsätter. Toyota har lanserat sin Auris i hybridform och nu måste Honda svara. På Parissalongen i höst är det premiär för Jazz i hybridform.

Honda har sedan en tid tillbaka inte gjort någon hemlighet av att de kommer att förvandla sin kompakt-MPV Jazz till en hybrid. I Paris i oktober är det dags. Då är det dags för Jazz Hybrid att visa upp sig för världen och möta sina konkurrenter. Det har inte varit riktigt klart om Jazz Hybrid ska säljas utanför den japanska marknaden men nu uppger Honda att den kommer till Europa.

De första bilderna på Jazz Hybrid visar en bil som skiljer sig en aning från vanliga Jazz. Grillen har fått samma glasliknande insats som på Civic, frontspoilern har fått ny design och nya strålkastare och bakljus bidrar till ett fräschare utseende. Inne i kupén understryks hybridgenerna med en ny, mörkare instrumentbräda och blått ljus i mätartavlor och instrumentering. De exteriöra och interiöra förändringarna är dock ingenting mot vad som har hänt under huven. Honda-folket har slitit ut den vanliga bensinmotorn och stoppat in samma hybridsystem som sitter i den större hybriden Insight, vilket innebär en 1,3-liters i-VTEC-motor kopplad till en CVT-låda. Mellan bensinmotorn och växellådan sitter en elmotor som är kapabel att driva bilen ensam under kortare sträckor.

Honda vill i dagsläget inte släppa ifrån sig några förbrukningssiffror eller prisuppgifter. Hemma i Japan är det dock sagt att Jazz Hybrid, eller Fit Hybrid som den heter där, ska bli ett lågprisalternativ med en prislapp på motsvarande cirka 150 000 kronor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!