100106-honda-new-small

Honda New Small Concept – Hondas första indier

New Delhi Auto Expo 2010 öppnar har i dagarna öppnat sina portar och en av de första nya bilarna att visa upp sig är Hondas lilla koncept. Bilen heter New Small Concept och är ungefär vad den heter – en ny, liten konceptbil som förevisar en kommande världsbil.

Den lilla konceptbilen som ställs ut på bilsalongen i New Delhi i dagarna är den första modellen från Honda som har utvecklats specifikt för den indiska marknaden. Hondas indiska avdelning – Honda Siel Cars India Ltd. – vill hävda att den är ett koncept, men redan nästa år ska en produktionsfärdig bil finnas ute på marknaden. Först i Indien, sedan i Thailand och eventuellt även i Europa.

Honda säger inte mycket mer om bilen än att den ska bli en billig och enkel småbil. Om den framtida drivlinan får vi inte veta någonting, men förhandstipset är att 1,0- och 1,2-litersmotorer ska ta plats i den framtida bilen. För att den lilla bilen ska få plats med fem åkande (i nödfall) har plattformen dragits ut på alla ledder och gör den lilla bilen ovanligt bred och rymlig för sin storlek.

Hondas vice vd Koichi Kondo sa vid avtäckningen att den nya bilen är utformad speciellt med den indiska marknaden i åtanke, men konstruktionen ska även göra det möjligt att med enkla medel utrusta bilen för att passa även andra marknader.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!