090108-honda-s2000-stopp

Honda S2000 får ingen efterträdare

Hondas sätt att hantera den ekonomiska krisen kan skära i hjärtat hos många sportbilsentusiaster. Först att läggas i malpåsen var nya NSX, nu ser det heller inte ut som att S2000 får någon efterträdare. Honda skär ned på det roliga.

 Omstruktureringen av Hondas modellprogram, som bland annat har lett till att det inte blir någon ny NSX, uppges nu gå mycket djupare än så. Honda lägger ned nästan alla projekt för de närmsta två åren, allt för att få rätsida på finanserna, uppger brittiska Autocar. Det innebär att ett flertal Acura-modeller, en ny V8-motor, en cabrioletversion av kommande hybriden CR-Z och en efterträdare till S2000 sätts åt sidan.

För europeisk del är beskedet om nedläggningen av en ny S2000 det allra tråkigaste. Honda S2000 har hyllats som en av de körgladaste roadsterbilarna. Men modellen har blivit till åren kommen och är i behov av avlösning. När Honda visade konceptet OSM på bilsalongen i London i somras trodde många att det var en förhandstitt på en ny S2000.

Hondas amerikanska premiummärke, Acura, får också sin beskärda del av nedskärningskakan. Det har länge varit känt att Honda har haft planer på ett flertal Acura-modeller som främst ska konkurrera med BMW:s 3-, 5- och 7-serie. Enligt Autocar har även dessa projekt fått stryka på foten. Den nya V8-motor som skulle ha tagit plats i de nya bilarna har också lagts ned. Den stora V8-motorn sågs som fel motor vid fel tidpunkt.

Honda lägger nu alla resurser på att bygga fler hybridbilar. Prius-fightern Insight ska, tillsammans med en hybriddriven Jazz, ta sig an hybridmarknaden nästa år. År 2012 är målet att Honda ska tillverka och sälja 500 000 hybrider.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!