Honda S660 – miniroadster visas i Tokyo

Snart är det dags för bilsalong i Tokyo och då tänker Honda ställa ut lilla konceptroadstern S660. Bästa nyheten är att den kan vara på väg till Europa, med större motor.

Trots mörkt höstväder lyckas Honda väcka våra vårkänslor så här på onsdagsmorgonen. I dag presenteras nämligen konceptbilen Honda S660 som ska premiärvisas på Tokyosalongen nästa månad.

 S660 är en pytteliten roadster som väger 850-900 kilo och drivs av en trecylindrig turbomotor på 660 kubik och 64 hästkrafter. Konceptbilen kommer att vidareutvecklas till en produktionsbil för lansering i Japan 2015. Brittiska Auto Express har dock talat med chefsdesigner Ryo Suguira som avslöjar att man även har en Europalansering i planerna. När S660 skickas till Europa ska den dock utrustas med en större 1,0-litersmotor som ska ge över 100 hästkrafter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!