090908-honda-accord-cross

Honda: Så ful är den väl inte?

Mottagandet för Honda Accord Crosstour blev inte riktigt som Honda hade tänkt sig. En negativ kritikervåg sköljde över bilen och nu ser sig Honda tvungna att försvara sig. Nya bilder och en förklarande text ska framställa Accord Crosstour i bättre dager.

En tilltagande trend inom bilvärlden är att biltillverkarna skapar en egen sida på Facebook där bilder och information läggs ut, speciellt när det är dags för en ny bil att lanseras. Honda, som har en omtalat internet-aktiv kundkrets, ville naturligtvis använda sig av Facebook när de första bilderna på den nya USA-modellen Accord Crosstour skulle offentliggöras. Det gick inte alls som Honda hade tänkt sig. Kommentarerna från besökarna var allt annat än gillande och en negativ storm blåste upp i forum och hemsidor världen över. Sällan har en ny bilmodell fått ett så dåligt mottagande som Accord Crosstour. Nu har Honda gett svar på tal.

Under fliken ”message to fans” går det nu att läsa ett meddelande från Honda där de bemöter kritiken. Bland annat står att läsa ”   Tydligen har de två studiobilder vi postat inte gett tillräckligt mycket detaljer, de var inte heller de bästa för att visa upp bilen. Kanske är det som ett dåligt årsboksfoto eller någonting, och vi tror att nya bilder kommer att räta upp saker och ting. Många av er tycker inte om designen: Den är kanske inte för alla. Vår forskning tyder på att designen går hem hos många som ska köpa en crossover.”

För att ge allmänheten en bättre bild av Accord Crosstour har Honda även släppt nya bilder som visa bilen i naturlig miljö. Hondas ”Facebook-vänner” verkar fortfarande svårflörtade. Det går fortfarande att läsa kommentarer som:

”oh dear honda...what have you done?”

”Honda styling lately has turned me off big time. This tops it! Good luck Honda. I'm definately not buying this.”

“What is Honda thinking!!!”

“I got it, Honda should change the name from Crosstour to ‘Eyesore’.”

“sorry, more pics didn't help. It is hideous, it looks like what film makers in the 1950s thought 21st century cars would look like.”

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!