071130-honda-sverige

Honda säljer som aldrig förr

Honda har satt nytt försäljningsrekord i Sverige. Det gamla rekordet är redan passerat trots att en månad återstår av året. Ökningen jämfört med 2006 är dryga 60 procent.

När innevarande år är slut kommer antalet sålda Honda-bilar i Sverige att ligga mellan 6 300 och 6 400 bilar.

Det är en ökning med drygt 60 procent jämfört med förra året.

Det tidigare försäljningsrekordet sattes 1988 som för övrigt var ett extremt bra år för hela bilindustrin. Det året sålde Honda i Sverige 5 818 bilar, ett rekord som nu ryker all världens väg.

I början av nittiotalet försämrades konjunkturen och försäljningen sjönk. Honda Motor Company tog över Svenska Honda Bilimport AB som då blev ett helägt japanskt dotterbolag. Efter 2001 gick försäljningen uppåt och sedan dess har Honda stadigt ökat.

Att Honda har ökat i Sverige beror på ett antal olika faktorer. En del av dessa är nya Honda Civic och CR-V som säljer bra. Andra faktorer är konsekvent arbete med varumärket och förstärkningar av den nordiska organisationen och återförsäljarnätet de senaste åren.

– Det är fantastiskt roligt att Honda satt ett nytt försäljningsrekord. Framförallt har de två senaste produktlanseringarna av nya generationerna Honda Civic och CR-V slagit mycket väl ut i kombination med ett stort och framgångsrikt engagemang hos våra återförsäljare, säger Jonas Lindow, Hondas Sverigechef.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!