Honda satsar på nytt världsrekord i snålhet

24 länder, däribland Sverige, ska få besök av en Honda Civic Tourer 1,6 i-DTEC som siktar mot nytt världsrekord i bränslesnålhet.

1 300 mil, 170 timmar och 24 länder. Det är vad två personer ur Hondas europeiska forsknings- och utvecklingsgrupp ska avverka i en Civic Tourer med dieselmotor under huven (1,6 i-DTEC). Starten gick i måndags och i dag, onsdag, är det Sverige som ligger framför deras däck. Under två dagar kommer teamet att köra från Malmö till Haparanda, via Jönköping, Örebro och Gävle.

Siktet är inställt på att slå nytt världsrekord i bränslesnålhet, i alla fall i grenen ”lägst bränsleförbrukning – genom alla 24 sammanhängande EU-länder” som vi inte vet om det finns rekord i tidigare. Om man slår nytt rekord hamnar Honda i Guinness rekordbord.

Utöver Sverige får även Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien och Spanien besök av rekordförsöksekipaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!