080304-honda-hybrider

Honda storsatsar på hybrider

Honda vill nylansera sig själva med miljövänlig image genom att introducera ett antal nya hybridbilar de närmaste åren. Innan 2013 infinner sig vill Honda sälja 400 000 hybrider per år.

400 000 sålda hybridmodeller per år är en rejäl utmaning för Honda. Toyota har de senaste åren i det närmaste lagt beslag på positionen som världens mesta hybridbilstillverkare. Förra året sålde Toyota 429 000 hybridbilar medan Honda endast sålde 55 300, vilket i och för sig är en bedrift med tanke på att Civic är den enda modellen som erbjuds med hybriddrift. För att nå 400 000 sålda hybrider inom fem år krävs en rejäl satsning från Honda. 

En rejäl satsning är precis vad Honda har för avsikt att göra. Inom de kommande två åren ska tre nya hybridmodeller lanseras, en sportbil, en familjeanpassad lågprisbil och efterföljaren till nuvarande Civic Hybrid. Sporthybriden uppges till stor del baseras på konceptet CR-Z som visades på Tokyosalongen i höstas. Kanske blir det den här modellen som blir nya CR-X. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!