Honda styckade 458 Italia under NSX-utvecklingen

Vi har tidigare skrivit om hur Honda köpte in en Porsche 911 GT3 under utvecklingen av Honda NSX för att inspektera konkurrenten. Självklart var detta inte den enda bilen de köpte in, utan enligt Autocar köpte de även in en Ferrari 458 Italia - som tyvärr har gått en säker död till mötes.
Mattias Skantze

Ferrari 458 Italia har nu blivit ersatt av Ferrari 488 GTB, men 458 fortsätter att vara en drömbil för många. Och det av god anledning, det är en fantastisk bil. Honda hade nog bra koll på det och köpte därför in ett exemplar att undersöka.

Enligt uppgifterna tog de isär bilen för att undersöka den avancerade aluminiumkonstruktionen som bilen bygger på. När de sedan var klara med undersökningen upplevde de uppenbarligen att bilen inte behövde säljas vidare till någon annan eller användas över huvud taget. I stället hamnade resterna av bilen i soporna, enligt Autocar. Ett något ovärdigt slut för en mycket duglig sportbil.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!