071213-honda-pilot

Honda visar mindre törstig Pilot i Detroit

Honda Pilot är en bensintörstig större suv som i dag endast säljs på amerikanska marknaden. På Detroitsalongen visas en ny prototyp av Pilot upp som ska bli mer bränsleeffektiv och då kanske kan dyka upp i Europa.

Sedan april i år tillverkas Honda Pilot i Alabama, USA. Innan dess, från det att modellen lanserades under 2003, tillverkades den i Ontario, Kanada. Bilen som numera finns med både framhjuls- och fyrhjulsdrift har under många år i rad röstats fram till bästa stor-suven i USA. Bilen är försedd med en 3,5-liters bensin-V6 som är ganska törstig. Enligt amerikanska mätningar drar den 1,1 liter per mil vid landsvägskörning och 1,5 liter per mil vid stadskörning.

Nu ska Honda visa upp en ny prototyp av Pilot på bilsalongen i Detroit i januari nästa år. Enligt uppgifter kan denna prototyp bli verklighet redan 2009. Nästa generation Pilot får bland annat ny smartare interiör, avancerade säkerhetssystem, ökad komfort och inte minst, förbättrad bränsleförbrukning, något som verkligen behövs. Om allt vill sig väl, speciellt då vad gäller bränsleförbrukningen, så kan CR-V kanske få en storebror i suv-klassen här i Europa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr