Hörlursförbud för cyklister – något för Sverige?

I London har sex cyklister förolyckats de senaste två veckorna. Till följd av cyklister säkerhet har en diskussion om att förbjuda cyklister att använda hörlurar blossat upp. Någon för Sverige att snegla på?

Många bilister har råkat ut för cyklister som i full karriär dyker upp från alla möjliga håll och kanter. Cyklister som många gånger är totalt avskärmade från trafiken och verkligheten – på grund av hörlurar som täpper igen örongångarna. Cyklister som inte hör något så vitalt som trafiken runt omkring.

I London har det blossat upp en diskussion om att eventuellt införa ett förbud mot att använda hörlurar när man färdas på cykel. Detta efter att sex cyklister omkommit i trafiken de senaste två veckorna. Londons borgmästare Boris Johnson är för ett förbud och kallar det ”absolut galet” att cykla med lurar i öronen.

– Jag skulle inte vara emot ett förbud mot att cyklister får ha hörlurar. Kalla mig oliberal, men jag blir skrämd av att se dem rulla fram utan att kunna höra trafiken runt sig, säger borgmästare Johnson enligt expressen.se som citerar The Guardian.

I dagens samhälle när allt fler går omkring i sin egen lilla värld (smartphones, Facebook, Twitter, hörlurar och allt vad det heter) kanske det måste till någon form av pekpinne för att folk ska förstå innebörden av att inte höra trafiken runt omkring?

Så vad skulle du tycka om ett hörlursförbud för cyklister i Sverige? Även fotgängare med hörlurar skulle kunna ingå i förbudet? Diskutera i kommentarsfältet nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!