100317-peugeot-hors-serie

Hors-série ska markera lyxigare Peugeot

Peugeot ska, precis som systermärket Citroën, sälja bilar som är lite mer premiuminriktade än övriga modellutbudet. Namntillägget Hors-série ska särskilja de Peugeot-modeller som är lite finare och lite dyrare.

Citroëns återupplivande av den legendariska DS-beteckningen har tagits emot väl av massorna. Kanske för att nyligen lanserade DS3 inte är någon efterapning av gamla DS utan snarare en modern tolkning. Nu meddelar Citroëns systermärke Peugeot att de ska göra samma sak. Peugeots motsvarighet till DS ska kallas Hors-série – en beteckning som ska markera tre modeller som ska stå ut från resten av modellutbudet.

PSA-gruppens märkeschef Jean-Marc Gales säger till Automotive News att Hors-série (utanför massproduktion, enkel övers) är ett namn som ska användas på alla marknader, inte bara den franska. Han tror inte att det ska vara några problem och pekar på Volkswagen som använder sin reklamslogan Das Auto internationellt. Den första Hors-série-modellen blir Peugeot RCZ som kommer i sommar. Den andra blir en kombiversion av nya modellen 508 som premiärvisas i höst och ersätter 407 och 607. Jean-Marc Gales vill inte avslöjar vilken den tredje Hors-série-modellen blir.

PSA-gruppens premiumsatsning är exempel på en trend inom bilindustrin där tillverkarna skapar premiumbilar baserade på deras vanliga modeller som oftast inte räknas in i premiumkategorin. Enligt Jean-Marc Gales kan den europeiska bilmarknaden delas in i tre nivåer; budget, mainstream och premium.

– PSA har inga budgetmodeller. Vi finns främst inom mainstreamområdet med Citroën och Peugeot. DS och Hors-série kommer att räknas in i premiumområdet, säger Jean-Marc Gales till Automotive News.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!