100527-hulme-canam

Hulme CanAm – ny supersportbil från Nya Zeeland

Nu kan du äntligen köpa något av det mest exotiska som finns – en supersportbil utvecklad i Nya Zeeland. Hulme meddelar nu att de tar emot beställningar på sin extrema CanAm.

Om man har några miljoner kronor att investera i ett bilköp så vill man ha något unikt, inte en vanlig McLaren, Koenigsegg och absolut inte någon dussinbil med Ferrari-logga på. Den som vill ha något riktigt unikt bör i stället ta en titt på Hulme CanAm. Nya Zeeländska Hulme Supercars meddelar nu att de är färdiga med utvecklingen av CanAm och att de har börjat ta emot beställningar på de 20(!) bilar som ska byggas.

Namnet Hulme kommer från 1967 års Formel 1-segrare Denny Hulme från Nya Zeeland. Hulme Supercars grundare och eldsjäl Jock Freemantle vill med sitt projekt hylla Hulme som gick bort 1992. Han gör det på allra bästa sätt. CanAm är inget annat än ett extremt supersportbygge, 0-100 km/h går på strax under 3,5 sekunder och toppfarten anges till 322 km/h. CanAm påminner mycket om Caparo T1, men den är ett helt eget bygge. Chassi och kaross är tillverkat i kolfiber och i mitten av bygget sitter en LS7 V8-motor som har lånats in från GM. I CanAm producerar den 7,0 liter stora motorn 600 hästkrafter och 600 Nm. Det sätter naturligtvis fart på den endast 980 kilo tunga bilen. All kraft ska leta sig ned i backen via en sexstegad manuell låda och de 315 millimeter breda bakdäcken.

Hulme Supercars planerar som sagt att endast bygga 20 exemplar. Priset för att få sätta sig i en alldeles egen Hulme CanAm är 295 000 pund, motsvarande 3,4 miljoner kronor. För den summan får man inte bara en bil. För att bilen ska kunna anpassa optimalt efter dess förare krävs det att köparen är med i slutskedet av bygget. Hulme bjuder därför på en tur och returresa till Auckland i Nya Zeeland med en veckas boende på lyxhotell. Under denna vecka ska köparen vara med och göra de sista inställningarna på bilen och även testköra den på bana. Därefter skeppas bilen till valfri ort.

 

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!