100302-hummer-1-maj Foto: HUMMER / Wieck

Hummer får en andra chans

Det här låter bekant. Det tog inte många dagar för GM att dra tillbaka beslutet att lägga ned Hummer. Nu säger man att jakten på en köpare fortsätter och att man har satt en deadline den 1 maj.

  Jakten på en köpare till Hummer fortsätter. Beskedet från Hummers ägare General Motors kommer bara några dagar efter beslutet om avveckling. Så sent som i förra veckan meddelade GM att försäljningen till kinesiska Sichuan Tengzhong inte kunde slutföras och att en avveckling av Hummer därför skulle påbörjas. För oss svenskar känns händelseförloppet igen. Efter ett drygt årslångt drama med olika besked om Saab kändes det inte helt otroligt att samma sak skulle hända Hummer.

GM säger nu att man kommer att leta efter en ny köpare och att nedläggningsbeslutet skjuts upp till den 1 maj. Avtalen med de 153 amerikanska Hummer-återförsäljarna förlängs också till första dagen i maj. Enligt Hummers vd Jim Taylor finns det flera intresserade köpare.

– Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fixa det här inom de närmaste månaderna, säger Jim Taylor till Automotive News.

Taylor säger vidare att han har fått order från GM-ledningen att jobba snabbt.

– Vi kommer inte att göra det här under sju månader eller ett år. Jag skulle vilja kalla det mycket snabb speed dating, säger Taylor till Automotive News.

Det återstår alltså att se om Hummer går att rädda eller om dess historia slutar den 1 maj i år. Frågan är om GM har samma tålamod med Hummer som de hade med Saab.

Bilden ovan är hämtad ur en av Hummers amerikanska reklamkampanjer.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!