080313-husmen-699-gto

Husmen 699 GTO – ännu ett galet studentkoncept

De europeiska designskolorna gör uppenbarligen ett bra jobb med sina elever. Då och då släpps bilder på designstudier som alla är mer kreativa än sina föregångare. Emre Husmens 699 GTO är det senaste och kan otroligt nog nå produktion.

Husmen 699 GTO ser ut som ännu ett i raden av alla fantastiskt galna designkoncept som aldrig kommer att bli verklighet. Men här skiljer sig 699 GTO från mängden. Faktum är att det finns planer på att börja bygga en bil utifrån några av designstudenten Emre Husmens ritningar. Hans senaste verk, 699 GTO finns med som alternativ. En ännu inte känd italiensk bilbyggare sägs vara intresserad och håller just nu på att kartlägga marknadens intresse.

I arbetet med 699 GTO lät sig Emre Husmen, studerande vid berömda Istituto Europeo di Design (IED i Italien), inspireras av Ferrari 599 GTB Fiorano och legendariska Ferrari 250 GTO. Arvet från dessa känns igen framförallt i namnet men även till viss del i karossformerna. Bilen är i princip lika stor som 599 GTB, men hela 200 kilo lättare tack vare flitigt användande av kolfiber. Emre Husmen hoppas att hans bil ska överträffa 599 GTB även motormässigt. Ferrari-tolvan kommer att få se sig slagen av en V8 med dubbla turboaggregat som även ska vara möjlig att köra på etanol. Några effekt- eller prestandasiffror har Husmen inte tagit fram än.

Även om 699 GTO ser ut som den mest renodlade supersportbilen man kan tänka sig vill Emre Husmen att bilen även ska gå att använda till vardags. Därför är tanken att den ska förses dels med höjdjusterbar fjädring, men även med backkamera. Vilket kanske är bra eftersom avsaknaden av bakruta är total. Någon eventuell prislapp finns förklarligt nog inte, det är bara att hålla tummarna och hoppas att bilen börjar byggas.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!