Hyrbilsföretagens miljörankning - Hertz i topp

För andra året i rad har intresseföreningen Gröna Bilister granskat och rankat hyrbilsföretagen efter deras miljöarbete. Precis som förra året så placerade sig Hertz i topp, men nu med hårdare konkurrens från de andra hyrbilsföretagen.

Hertz blev nyligen utsetts till det hyrbilsföretag som har störst miljötänkande i sin verksamhet. Rankningen utfördes av intresseföreningen Gröna Bilister för andra året i rad. Även förra året vann Hertz titeln. I år var dock rankningen rekordjämn.

- Det har varit en oerhört jämn jämförelse i toppen, kommenterar Jakob Lagercrantz, ordförande i Gröna Bilister. Det är roligt att se branschens uppryckning, och att det finns ett engagemang hos flera företag. Hertz miljöfordonsarbete är marknadsledande, och de vinner på bredden i sitt miljöarbete.

När Gröna Bilister utser vinnaren i miljökampen så tittar de bland annat på hur stor andel miljöfordon hyrbilsföretagen innehar, hur lätt det är att hyra miljöfordon, tillgängligheten över landet och prisjämförelse med vanliga icke miljöklassade fordon.

Ska Hertz kunna gå hem med "segern" även vid nästa års rankning?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet